Blog Lieke: Borrelperiode 2018

Eén van de gezelligste periodes van het jaar is weer aangebroken, namelijk de borrelperiode!
Nadat er een lichting van, ja het is echt waar, meer dan 100 is binnen gekomen werd het ook tijd om alle meiden van deze lichting beter te leren kennen.
Het begon allemaal met de welbekende American House Party. De Speelman was omgetoverd tot een roze-zwart feestpaleis, er stond een cocktailbar met twee knappe barmannen en niet te vergeten: er stond genoeg bier koud. Nadat alle meiden voorzien waren van een welkomstdrankje begon de avond met dansen, drinken, zingen, beerpongen, drinken, cocktails en nog meer drinken.
Er is hier veel alcohol genuttigd, dus eerstejaars meiden jullie kunnen trots op jezelf zijn.
Na al deze gezelligheid was het tijd om het feestje op de kroeg voort te zetten en aan ons fust te beginnen.
Dit grote succes van de eerste borrel was moeilijk te overtreffen, maar dat is zeker gelukt met de tweede borrel. De mooiste jurkjes werden uit de kast getrokken om aan te schuiven bij de Anjen voor een 4 gangen diner. Ondertussen zijn er weer genoeg flessen wijn leeg gedronken, te zien aan het aantal kaarsen die er stond op het eind van de avond. De avond was natuurlijk niet compleet als we geen dansjes in de Ouwe Stoep hadden gewaagd en een fust leeg hadden gedronken op de kroeg.
Meiden bedankt! Ik heb genoten.
X
Lieke

Blog Mies: Study Start Week 2018

Study start week 2018
24 augustus: we verzamelen met zn allen op de AGK. Iedereen is weer net in Leeuwarden en er wordt veel geknuffeld en gepraat. Avonturen in Renesse worden uitgewisseld en de eerste Dors biertjes worden voorzichtig genuttigd met de gedachte ‘kunnen we het nog aan?’.  De zomer is voorbij en een nieuw Verenigingsjaar staat voor ons. Een paar uurtjes later is de eerste kroegavond dan ook een feit. Genieten om iedereen weer te zien. En een goed begin om vervolgens samen de Study Start Week in te gaan. Dat we flink ons best moesten doen voor nieuwe leden werd al snel duidelijk toen de groep van eerste jaars in het eerste weekend een beetje klein uitviel mocht de pret van de week overigens niet drukken. Eigenlijk zou je de hele week kunnen samenvatten in 3 woorden. DE OUWE STOEP. Een week lang verzamelde we ons iedere dag op de AGK om vervolgens onze sociale kenmerken in praktijk te brengen in de stad om zo meiden en jongens over te halen zich in te schrijven.  Maar niet voor Danique en Kiek. Deze die hards waren hosts van een groepje en stonden iedere dag weer klaar om hun iets wat kleinschalige groepje te ontvangen, toppers. En ook niet voor Lisse en Jack. Van hen en hun commissie werd namelijk weer een fantastisch Into the Wild festival verwacht op de donderdag in de ssw. En dat hebben ze zeker gedaan want het was werkelijk een hoogte puntje. Met een vuurspuwer bij de ingang, neon schmink en aankleding waande we ons volledig in de sferen van Full Moon. Het was top.
Vrijdag 30 Augustus: sommigen van ons slepen zichzelf na een intensieve week naar Wallie en onder het genot van een day dream moeten we een paar dingen concluderen.
Het eerste en belangrijkste is dat onze inzet van de week zeker is beloond met een enorm grote lichting.
Het tweede is dat we club Red wel weer genoeg hebben gezien de afgelopen week.
En het laatste is dat we toch geschrokken waren van het feit dat we drinken een klein beetje waren verleerd in de vakantie, maar dat we ook snel genoeg weer in het Leeuwarden drink tempo zaten.
Op naar een mooi nieuw jaar!
Liefs Mies

Blog Mies: Study Start Week 2018

Study start week 2018
24 augustus: we verzamelen met zn allen op de AGK. Iedereen is weer net in Leeuwarden en er wordt veel geknuffeld en gepraat. Avonturen in Renesse worden uitgewisseld en de eerste Dors biertjes worden voorzichtig genuttigd met de gedachte ‘kunnen we het nog aan?’. Continue reading Blog Mies: Study Start Week 2018

Blog Sem: werken bij sponsor De Zeeuwse Stromen

Ook deze zomervakantie was het weer zover, werken bij onze oude vertrouwde sponsor; Hotel De Zeeuwse Stromen in Renesse. Ieder zittend lid en ook enkele oud-leden hadden een weekje (sommige meer) vrijgehouden om van het hoge noorden helemaal naar het zuiden te gaan. Continue reading Blog Sem: werken bij sponsor De Zeeuwse Stromen

Blog Sem: werken bij sponsor De Zeeuwse Stromen

Ook deze zomervakantie was het weer zover, werken bij onze oude vertrouwde sponsor; Hotel De Zeeuwse Stromen in Renesse. Ieder zittend lid en ook enkele oud-leden hadden een weekje (sommige meer) vrijgehouden om van het hoge noorden helemaal naar het zuiden te gaan.
In het hotel werken wij ochtend en avonddiensten in het restaurant, in de bar en soms helpen wij Hans in de afwas! Werken daar kan zwaar zijn door de vele diensten, maar dit wordt verlicht door het gezellige team wat aanwezig is.
Hoe ziet zo’n week Renesse er eigenlijk uit?
Aangekomen in het hotel, gaan we naar de pier. Hier slapen we, er staat een groot bord met daarop gereserveerd voor Damesdispuut Party ‘a Saurus. Meestal werken er zo’n 3 meiden per week. Dit is dus onwijs gezellig aangezien het soms lastig is om elkaar in de vakantie nog wekelijks te zien.
Dan begint onze eerste shift om 17.00 uur. Het fijne aan het team waar we mee werken is dat ze altijd mega enthousiast zijn om ons weer te zien. Ook werken er mensen voor het eerst en hier hebben ze totaal geen problemen mee, ze zijn alleen maar blij dat we er zijn.
Na de dienst is het natuurlijk tijd om even enkele sluitdrankjes met iedereen te nuttigen.
Aangezien Renesse ook wel bekend staat als een feest bestemming hebben sommige meiden hier ook even een kijkje genomen.
Van shotjes doen in de Pinkies tot aan in de boom hangen in De Zoom. Ja, de collega’s bij de Zeeuwse houden wel van een drankje!
Het enige nadeel van al deze verleidingen is dat wij de volgende ochtend fris en fruitig moeten zijn om onze ontbijt dienst te draaien. Sommige hebben hier meer moeite mee dan anderen…
Om 8.30 start je shift dan ben je rond 14.30 klaar. Tussendoor hebben wij een paar uurtjes vrij voordat we weer aan de bak moeten.
In het dispuut zijn wij allen verschillend, zo worden deze uurtjes ook verschillend besteed:

  • Terug de pier in voor Netflix & chill
  • Op het strand mediteren of gewoon lekker zonnen.
  • In de bar de Linda lezen
  • Naar het dorpje om te winkelen
  • Bij De Haven van Renesse een lekkere borrelplank bestellen

Dit is hoe wij met zijn allen een weekje vertoeven in Renesse. Bedankt Hotel De Zeeuwse Stromen voor al meerdere jaren een fijne samenwerking.
Hotel De Zeeuwse Stromen, tot volgend jaar!
Afbeeldingsresultaat voor hotel de zeeuwse stromen
 
 
 
 

Blog Jacky: ZZZZ 2018

Zomers Zwerf Zeil Zooitje, Zwerf Zomers Zeil Zooitje, of was het toch Zomer Zeil Zwerf Zooitje? In ieder geval een evenement waar Iedereen over te spreken is als HET weekend van het jaar. Ik als eerstejaars zijnde kon nog niet goed begrijpen, als je niet kan zeilen, dat dit zo leuk kon zijn? Onwetend stapte ik het bootje in samen met 3 andere onwetende Party chicks, namelijk Donna, Mies en Wiets, of terwijl; de zeilmeerminnen. Heel leuk zo’n naam, maar zeilen konden we niet. Waar ging dit weekend heen dacht ik toen en hoe gingen wij dit overleven.
Wanneer eenmaal de boot was versierd met ballonnen, slingers en andere onhandige versiering, was het dan de hoogste tijd om erop uit te gaan. Het eerste stress moment kwam al snel, namelijk uit varen. Gelukkig ging dit nog redelijk soepeltjes en dachten we bijna dat dit allemaal ons ging lukken. Na het hijsen van het zeil, kwamen we al snel achter dat dit nog best ingewikkeld was en besloten we toch even gebruik te maken van de motor. En vraag mij niet hoe, maar toch hebben we het voor elkaar gekregen om vast te komen op de bodem. Zo vast, dat zelfs ADAM het niet voor elkaar kreeg om ons uit de grond te halen met hun speedboot van 200 PK. Gelukkig hadden we Berend, die met zijn berenkracht het bootje uit de grond wist te halen en konden we weer door. Na een paar uur verder dobberen kwamen we aan in Langweer, het naar mijn mening het allerschattigste dorpje van Friesland. Een fijne avond waar we met elkaar veel hebben gelachen, gekletst en niet te ontbreken gedronken en gedanst in het kroegje De Tapperij. De wedstrijd ‘wie het langst ondersteboven aan het wiel kan hangen en tegelijkertijd een biertje at’ was ook zeker niet te missen. Net als de vragen; ‘’Jack, heb jij je wel ingesmeerd?’’ of ‘’Wil je aftersun van mij lenen?’’. Nee, Jack had zich niet ingesmeerd die dag en ja, de aftersun kwam zeker goed van pas.
De volgende dag was het zonnetje nog warmer en de wind nog beter. Na een halfuur te hebben moeten wachten op de 3 minuten douche, hebben we ons snel klaar kunnen maken voor de tweede dag op het water. Dit keer kregen we hulp van iemand van ADAM, wat ons heel erg heeft geholpen. Wel handig als je namelijk weet hoe je overstag moet gaan en daarnaast moet sturen. We voeren via Sneek naar het Heegermeer en kwamen aan in het haventje in Heeg, weer zo’n fijn schattig Fries dorpje. We hebben hier heerlijk gegeten van de bbq van ADAM en daarna kunnen uitrusten van deze warme vermoeide dag. Naast dat iedereen aan het snotteren en huilen was van een of andere zombie ziekte (genaamd hooikoorts) hebben we deze avond ons goed kunnen vermaken en wederom misdragen. Wat ik heel leuk vond, was de discotheek d’Ald Wal. De discotheek waar we met zijn allen als een stel idioten hebben gedanst en gedronken als nooit tevoren, waar we gelukkig heel goed in zijn met zijn allen. Zeker een avond voor in de boeken.
De volgende dag, tevens de laatste dag, is een dag die uit het boek mag worden geschrapt. Vroeg wakker worden omdat je de pijn van de bedjes niet meer aankan en de felle zon op je gezicht voelt schijnen. Het opruimen van je bootje, en daarmee bedoel ik, opruimen tot je erbij neer valt, want die borg krijg je niet zomaar terug. En dan nog de terugweg naar huis wat allemaal niet meevalt in het Friese gehucht.
Desalniettemin heb ik genoten van dit weekend en kijk ik er met een glimlach op terug. Wat nou precies de juiste volgorde is van deze vier letters maakt allemaal niet uit. Zomers was het zeker met de temperatuur van 30 graden iedere dag, Zeilen was het activiteit wat voor zeilmeerminnen helaas niet is voorbestemd, Zwervers dat wij waren op de laatste dag met onze katers en zeker één groot Zooitje ongeregeld bij elkaar. Of terwijl, het allerleukste weekendje met de vereniging wat ik niet zomaar vergeet.
 
ADAM, bedankt! ZZZZ, tot volgend jaar!

Blog Quinty: nog heel even Leeuwarden…

Lieve allemaal en in het speciaal die lieve roze meiden,
Wat heb ik een ontzettend leuke en mooie tijd gehad hier met jullie in Leeuwarden. Voor mij is het bijna zover om Leeuwarden te verlaten en aan een nieuwe uitdaging te beginnen. Wederom omringt door die roze liefde, maar dan op een andere plek, namelijk in Amsterdam. Nog minder dan twee weken en dan mag ik mezelf re-member noemen, een heel vreemd idee …
De afgelopen drie jaar heb ik enorm genoten van mijn studententijd hier in Leeuwarden en ben ik benieuwd wat me allemaal te wachten staat in Amsterdam. Een stad die nogal een stukje groter is dan Leeuwarden en heel wat drukker. Ik heb zo’n vermoeden dat mijn beste vriend ‘google maps’ gaat worden de eerste paar maanden en dat ik dan alsnog een aantal keer verdwaald ga raken, maar ach, wat geeft het. Begin september start ik mijn stage bij City ID Group en zal ik in het Amsterdam ID Aparthotel de functie als event manager stagiair vervullen. Voor ik aan het volgende avontuur ga nadenken, wil ik nog even stil staan bij de afgelopen drie jaar.
De meiden die Leeuwarden inmiddels al hebben verlaten, zeggen altijd dat ze Leeuwarden zo missen en dat je zolang je er nog zit je moet genieten. Op advies van hen heb ik dat dan ook ‘extra’ gedaan en dit houd ik zeker nog vol de laatste paar weken, want wat is het hier leuk en fijn. Ik moet zeggen dat ik een van de leukste evenementen toch wel het zeilweekend vind, waarbij alles kan en alles mag, je heerlijk kan zeilen en chillen. Daarnaast niet te vergeten gala, wat bewijst dat we ook nog wel ‘chique’ zijn en SkIoVivat, een week vol gekkigheid en ski-plezier. De themafeestjes, waarbij we ons mochten verkleden en de kerstweek, de mooiste week van het jaar. Het fijnst van alles is dan toch, de maandag en de donderdag met de meiden op de kroeg, op de AGK (het dispuutshuis) en nog even naar de Ouwe Stoep. De gekste danspasjes komen tevoorschijn en iedereen is heerlijk zichzelf. De biertjes smaken goed, liedjes worden aangevraagd en er wordt gedobbeld en gelachen, bovenal, we genieten. De ochtend erna is alleen vaak wat zwaarder, maar daar komen we dan ook wel weer bovenop, want ja, het is weer tijd voor school. Gelukkig konden we elkaar daar ook altijd goed in ondersteunen en elkaar af en toe even dat extra zetje geven voor school. Naast alle gekkigheid, zijn we er ook voor elkaar tijdens moeilijkere tijden, en dat waardeer ik enorm.
Trots ben ik op de meiden om me heen, de meiden die altijd in zijn voor een avondje feesten, een avondje chillen of gewoon samen genieten van een goed gesprek onder het genot van een rood wijntje, de meiden die er altijd voor je zullen zijn.
Veel liefss
(Houdoe en bedankt gekke Bossche bolletjes van me)
Quint

Blog Frederike: 17 & Leeuwarden

Lieve lezers,
Hier is ‘ie dan, mijn eerste blogpost als officieel lid van Damesdispuut Party ‘a Saurus!
Vol trots kan ik samen met 5 andere meiden zeggen dat wij ook eigenaar zijn van een roze trui, en oh wat voelt dat goed.
Inmiddels is het 4e moduul aangebroken en zit het 1e jaar in Leeuwarden er bijna op.
Toen ik na het behalen van mijn diploma mensen vertelde de dat ik hotelschool ging doen in Leeuwarden, kreeg ik heel wat scheve blikken. Wat moest ik met mijn 17 jaar in het godvergeten Leeuwarden?! Maar ik had mijn zinnen er op gezet, trok mijn eigen plan en ging in mijn uppie naar het hoge noorden.
Al vrij snel had ik mij aangesloten bij studenten vereniging Io Vivat Nostrorum Sanitas. Mocht ik dan toch alles uit mijn studententijd willen halen, hoorde een studentenvereniging hier ook bij dacht ik zo.
Na het KMT en tijdens de introductie periode, was ik iets wat nieuwsgierig naar wat er allemaal achter die paars-groene trui zat, en wist ik al vrij snel van het begrip ‘disputen’.
Eenmaal tot die ontdekking en na de borrelperiode, was Damesdispuut Party ‘a Saurus voor mij de uitblinker. En nu ben ik deel van deze meiden 🙂
Naast dat het altijd gezellig is en we veel plezier met elkaar hebben, vind ik het ontzettend leuk en mooi dat ondanks dat je eendezelfde club bent, alle meiden ontzettend verschillend zijn, met ieder een eigen identiteit. Dit zorgt er voor dat ik elke keer nog verrast wordt en blijf genieten van iedereen.
Goed,
nog even terug komend op dat 17 jaar en in Leeuwarden..
NEE, tot nu toe is het niet altijd makkelijk geweest, op kamers direct vanuit de Havo en uit mijn vertrouwde omgeving.
NEE, het gaat niet allemaal van een lijen dakje.
NEE, het is niet altijd even leuk om in een omgeving van 18+ als 17 jarige niet alles te kunnen en mogen.
NEE, alleen de Ouwe stoep van binnen gezien te hebben is ook een beetje matig.
En NEE, het is ook niet chill s’winters buiten te staan omdat je niet mee bier mag halen.
Maaar,
JA, wat lach ik mij dood zodra iedereen dronken is, en ik nuchter alles wel nog kan herinneren.
JA, wat geniet ik s’ochtends nog van alleen vermoeid zijn, en geen katers.
JA, stiekem vind ik spa rood (nu nog) lekkerder dan bier.
JA, wat geniet ik hier volop en kan ik mij goed ontwikkelen.
JA, wat heeft het mij ontzettend veel gebracht en heb ik veel geleerd.
en JA, wat ben ik blij dat ik deze meiden in Leeuwarden mijn echte maatjes en vriendinnen mag noemen.
Al met al, zit ik hier wel goed op mijn plek.
Voor nu is het nog 2 weken spa rood, flink oefenen met biertjes en genieten van de ochtenden zonder katers..
Dikke kus,
Kiek

Blog Lisse: Gala Annuel 2018

Ik denk dat we per verenigingsjaar een paar echte hoogtepunten beleven, en een van deze hoogtepunten is het Gala Annuel. Afgelopen maand heeft het Gala Annuel weer plaats gevonden. Dit keer zou het geen feest zijn in Leeuwarden maar is er een heel weekend voor uitgetrokken die we hebben doorgebracht in Limburg. Het gala begint naar mijn mening niet pas op de datum die er op de uitnodiging staat maar al maanden van te voren. Op het moment dat iedereen elkaar begint gek te maken met de veel voorkomende zin; “Heb jij al een gala jurk besteld?” De vraag waarop iedereen tot op een week voor aanvang nog geen ‘ja’ kan zeggen en op het moment dat je dan eindelijk iets besteld hebt, kom je erachter dat heel de vereniging haar jurk op dezelfde site heeft besteld.

Na een goede ervaring van vorig jaar hebben we ons concept dit jaar herhaald en hebben we ons verwikkeld tot de dates van McCoy. En na alle voorpret kwam toch eindelijk het weekend van het Gala  Annuel aan. Na een geslaagd LHPré gala moesten we er de volgende ochtend vroeg uit omdat er om 10.00 uur een champagne ontbijt voor ons klaar stond op Pompeii, waarnaar we vervolgens met zijn alle de trein instapte richting het zuiden.

Van de ene overstap kwam de ander. Toen we eenmaal in de bus naar het kasteel zaten bleek deze toch even andere plannen te hebben dan verwacht. Zo zaten we met heel de vereniging in een bus die niet meer verder reed, vast in Limburg. Dan kunnen we die toch ook weer afstrepen van onze ‘leeuwarden bucketlist’. Gelukkig werd alles snel geregeld en kwamen we uiteindelijk aan op locatie, waar we met open armen verwelkomd werden.

Nadat we hadden ingecheckt op onze kamers werden ons de eerste borrels uitgereikt en kon het allemaal echt gaan beginnen. Een receptie zette zichzelf voort in een 3 gangen diner en die ging weer over op het feest. Een band werd overgenomen door een DJ en menig lid had ondertussen al het nodige gedronken. Een gala zal het gala niet zijn als mensen zich niet de volgende ochtend afvragen wat er nou precies gebeurd is, als mensen zich niet zouden misdragen, verwonden of als hakken niet na 5 minuten omgewisseld worden voor sneakers, als er geen jurken kapot zouden gaan en als er niet veel te veel gedronken wordt. Gelukkig is er van dit alles niks ontbroken en is iedereen aan het eind van de avond, alleen of met een date, in bed beland. Want we konden nu eindelijk een keer letterlijk rollend naar bed. De volgende ochtend stond er een brunch voor ons klaar waarnaar we de reis terug naar Leeuwarden weer vervolgde. Het is een weekend geweest dat we niet snel zullen vergeten en die we allen graag nog herbeleven, maar gelukkig kunnen we weer uitkijken op het volgend Gala Annuel.

Evenementen commissie bedankt, en jullie hopelijk tot snel!